Opera Carmen Delft

(TU) studenten

Ook voor (TU) studenten zijn er verschillende mogelijkheden om met opera in aanraking te komen. Ze kunnen helpen met het ontwikkelen en/of bouwen van decor, kostuums en rekwisieten of hun organisatorische vaardigheden ontwikkelen als managers.

Omdat de opera wordt uitgevoerd door het studentenmuziekgezelschap uit Delft en voor het lustrum van zowel de muziekvereniging als de TU Delft wordt uitgevoerd, is de link tussen techniek en opera niet ver te zoeken. De Delftsche Opera Compagnie door de TU aangemerkt als "Dreamteam".

Vanuit de studierichting Bouwtechniek van Bouwkunde bleek Johan Bogaart enthousiast de opera op te nemen in zijn lesprogramma. Dit is een Mastercursus "Buckylab" in het eerste semester:

“Within this master course we design, develop and at the end build architecture and building construction related prototypes. It is a "get your hands dirty" approach in which the students learn how to translate concepts from sketch into working prototypes. We try to live the spirit of Buckminster Fuller: whatever you can imagine, you can also build!”
Meer informatie op http://buckylab.blogspot.nl

De studenten zullen een week lang meedenken en meebouwen aan een aantal decoronderdelen. Op het moment hebben 64 studenten zich ingeschreven voor de cursus.

Eén van de leden van Krashna Musika studeert Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek en het leek haar leuk om een aantal maanden full-time met opera bezig te zijn. Hieronder vertelt ze wat ze doet:

“Ik ben Julia van der Burgt, en sinds kort Manager Production en Technology voor de operaproductie Carmen in Delft. Met een aantal studenten buigen wij ons over de technische uitdagingen om van de opera een nog grotere show te maken. Als Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek student houd ik me onder andere bezig met hoe we een speelvloer kunnen bouwen en er alsnog genoeg lucht voor de arconditioning is. Daarnaast zijn er nog allerlei andere uitdagingen die ik aanstuur, zoals de uitbouw van het podium.”

Heb je ook interesse om mee te doen? Neem dan contact met ons op.