Opera Carmen Delft

Team & Cast

Carmen komt voort uit de samenwerking tussen verschillende partijen met een gezamenlijk doel: ‘s werelds bekendste opera uitvoeren in Delft. Carmen brengt jong en oud, nationaal en internationaal, amateur en professional bij elkaar voor deze unieke uitvoering van de opera. Deze interessante combinaties zorgen voor een bijzondere interpretatie en uitvoering van Carmen.

De cast bestaat uit jonge, internationale toptalenten. Zij staan aan het begin van een veelbelovende carrière en zijn zorgvuldig voor hun rollen geselecteerd. De solisten worden bijgestaan door het koor en orkest van Krashna Musika: 150 Delftse studenten die hun technische kennis combineren met hun passie voor klassieke muziek. Ook de jonge zangers en zangeressen van Acadamy of Vocal Arts zijn te zien in Carmen.

Deze ervaren en minder ervaren operazangers worden intensief begeleid op muzikaal vlak door Daan Admiraal (muzikale leiding), Ruben de Grauw (instudering koor Krashna Musika) en Silvère van Lieshout & Cassandra Feith (instudering kinderkoor). Regisseur Floris Visser begeleidt alle castleden op artistiek vlak. Floris Visser heeft niet alleen de rol van regisseur bij Carmen, maar zal vanaf september ook aangesteld worden als Cultural Professor bij de TU Delft. Als Cultural Professor zal hij een groep enthousiaste technische studenten van de TU Delft introduceren in de wereld van theatertechniek. Dieuweke van Reij (decor en kostuums) en Alex Brok (licht), twee gevestigde namen binnen de theaterwereld, maken het artistiek team compleet.

Carmen wordt georganiseerd door de Delftsche Opera Compagnie. Het bestuur van de Delftsche Opera Compagnie wordt gevormd door vijf enthousiaste en ambitieuze studenten die hun technische kennis en interesses combineren met hun passie voor klassieke muziek en opera. Hierbij worden zij geholpen door vele enthousiaste vrijwilligers. De uitvoeringen van Carmen vinden plaats in het Auditorium van de TU Delft. Hierdoor heeft de universiteit de opera officieel onderdeel gemaakt van haar lustrumviering dit jaar.