Opera Carmen Delft

Artistiek Team

In samenwerking met een enthousiast artistiek team wordt een interessante en innovatieve productie van Carmen neergezet. De combinatie van jonge en meer ervaren professionals zorgt voor een bijzondere synergie. Het artistiek team bestaat op dit moment uit:

Floris Visser (Regie)

Naar aanleiding van zijn regie van Händels Agrippina werd de jonge regisseur Floris Visser omschreven als 'een veelbelovende aanwinst voor de Nederlandse operawereld'. Floris Visser volgde een regie- en acteursopleiding aan de Toneelacademie Maastricht en studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij regisseerde nationaal en internationaal succesvolle voorstellingen van zowel opera als (muziek)theater. Dit seizoen volgt hij Youp van 't Hek op als Cultural Professor aan de Technische Universiteit Delft.

Daan Admiraal (Muzikale leiding)

Daan Admiraal deed in 1973 solo-examen hobo aan het Amsterdams Conservatorium, zijn optreden werd bekroond met de Zilveren Vriendenkrans. Daarnaast studeerde Admiraal orkestdirectie bij Louis Stotijn, deze opleiding sloot hij in 1979 af. Sindsdien dirigeerde Daan Admiraal verschillende orkesten, waaronder het Limburgs Symfonie Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Daan is sinds lange tijd de vaste dirigent van o.a. Krashna Musika, het orkest van de Vrije Universiteit Amsterdam en het Haags Toonkunstkoor.

Dieuweke van Reij (Decor en kostuums)

Dieuweke van Reij studeerde in 2004 af als theatervormgever aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Zij werkt decor- en kostuumontwerper voor opera, musical, kleinkunst en dans. Sinds 2006 ontwerpt zij regelmatig voor Orkater, waaronder Alice in Wonderland ism Holland Symfonia en de meisjes van Mussolini. Ook heeft Dieuweke de kostuums ontworpen voor de Carré-tour van Wende Snijders. Verder heeft zij samengewerkt met Opera studio Nederland, de Reis Opera, het Nederlands Blazers Ensemble, Dans Groep Amsterdam, De Ploeg, Droog Brood, D’electrique, Oorkaan en het Concertgebouw.

Alex Brok (Licht)

Alex Brok heeft Theatertechniek gestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij vertrok met een onderzoeksbeurs naar de Verenigde Staten, hier gaf hij les in lichtontwerp aan Stanford University. Alex werkte ook aan verschillende producties voor The San Francisco Opera, waaronder “A Streetcar Named Desire”. Terug in Nederland werkte hij als lichtontwerper en video-ontwerper aan talloze opera, toneel, en dansproducties in binnen en buitenland. In nauwe samenwerking met de Dutch National Opera Academy werkt hij aan meerdere projecten en coachingstrajecten.

Klaus Bertisch (Dramaturgie)