Opera Carmen Delft

Krashna Musika - koor en orkest

Krashna Musika is het studentenmuziekgezelschap van de Technische Universiteit Delft. De 45-jarige vereniging telt ruim 200 leden en bestaat uit een symfonieorkest, groot koor en een kamermuziekafdeling. Het orkest en koor staan onder leiding van respectievelijk Daan Admiraal en Ruben de Grauw.

Tweemaal per jaar organiseert de vereniging een concertreeks in de omgeving Delft, Den Haag en Rotterdam en meermaals per jaar vinden kamermuziekconcerten plaats. Getalenteerde leden vinden extra uitdaging en oefening door het volgen van jaarlijkse masterclasses en deelname aan kamerkoor en – orkest op projectbasis. Het muzikale niveau brengt Krashna Musika ook ver buiten Delft. Zo werd in maart 2012 nog opgetreden in het Concertgebouw te Amsterdam en zijn er meerdere buitenlandse tournees geweest, waarvan de meest recentelijke naar Duitsland en Tsjechië in 2011.

Op de repertoirelijst staan bekende en grote werken zoals het War Requiem van Britten (2005), de Johannes Passion van J.S. Bach (2007) en grote symfonieën. Ook worden regelmatig bijzondere stukken uitgevoerd, zoals de Nederlandse première van het stuk ‘Minin & Pozharsky’ van de 18e-eeuwse Russische componist Degtyarev in juni 2012.

Meer informatie over Krashna Musika is te vinden op www.krashna.nl

Academy of Vocal Arts - kinderkoor

De Academy of Vocal Arts, voormalig Kinderkoor Academie Nederland, is het expertisecentrum voor de kinderkoorzang in Nederland. Naast een opleiding voor kinderen in Den Haag organiseert de Academy of Vocal Arts ook cursussen en workshops voor kinderkoordirigenten. De Academy of Vocal Arts beschikt over een netwerk van kinderkoren in het land waarmee intensieve contacten worden onderhouden. Naast de vele reizen en concerten in binnen- en buitenland, was het optreden in paleis Noordeinde in 2008 ter gelegenheid van het Koninginnedagconcert een bijzonder hoogtepunt. Dit concert is destijds met een begeleidende documentaire integraal uitgezonden door de NPS.

In de Carmen treden twee koren op van de Kinderkoor Academie Nederland: Musicanti en het Haags Kinderkoor, welk laatste onder leiding staat van Cassandra Feith. De koorleden hebben allen een uitgebreide opleiding doorlopen waarbij van blad zingen, stemontwikkeling en podiumpresentatie hand in hand gaan. In totaal zingen 120 jeugdigen bij de Kinderkoor Academie Nederland.